Om webbplatsen

Webbplatsen ägs av Studiefrämjandet. Webbplatsen är utvecklad i samarbete med KnowIt som står för programmering, Familjen Pangea som står för design, Funka som står för tillgänglighet och Datacenter i Stockholm som står för servermiljön.

Kakor/cookies

Danskarusellen.se använder kakor som en del av tekniken i webbplatsen. En kaka är en liten textfil som lagras på din dator för att du ska få tillgång till olika funktioner. Du kan välja bort kakor i din webbläsare, men då kommer inte webbplatsen att fungera fullt ut för dig.

Plattformen

Danskarusellen.se är en responsiv  webbplats vilket innebär att den anpassar sig efter om du surfar på en dator, en platta eller en mobil. Webbpubliceringssystemet vi använder heter Episerver. Sökverktyget i webbplatsen heter EpiFind. För att presentera kartor använder vi Google Maps. Till statistik använder vi Google Analytics.

Sociala medier

På webbplatsen har vi ett flöde från Facebook som visar allt som publiceras på Danskarusellens Facebooksida. Vi har också ett Instagramflöde där allt visas som är taggat med #danskarusellen. Bilderna du taggar med #danskarusellen visas på danskarusellen.se så länge du inte har ett privat konto.

Upphovsrätten till bilderna i Instagramflödena innehas av respektive kontoinnehavare, och respektive kontoinnehavare ansvarar för bild- och textinnehållet.

Innehållet i Facebookflödet ansvarar Studiefrämjandet för, utom för kommentarerna där användaren själv har ansvar för vad den publicerat.

Studiefrämjandets riktlinjer för sociala medier stipulerar att man inte får publicera brottsligt material, kränkande personuppgifter, sekretessbelagda uppgifter eller reklam. Studiefrämjandet arbetar för att kommunikationen vi står bakom ska genomsyras av vår syn på människan och samhället. Demokrati och alla människors lika värde är vår idégrund. Vi främjar mångfald och arbetar aktivt mot diskriminering och rasism. Studiefrämjandets ambition är att med folkbildning bidra till ett hållbart samhälle - ekologiskt, socialt och ekonomiskt.

Dela sidan