Om oss

Danskarusellen är en stor dansturné för dansgrupper som vill utvecklas som dansare och scenpersonligheter. Du får chansen att dansa inför publik både på hemmaplan och utanför din egen ort. Alla deltagande dansare är garanterade minst tre framträdanden. Du kan också dansa dig vidare till distriktsfestival och den stora turnéavslutande riksfestivalen.
.
Fotocollage från Danskarusellen 2015: Norrkökings, Tamally Bellydance Group, Ida Adriansson, Focus Team. Fotograf: Helene Ermerud

Ansökan och deltagande

Du ansöker här på sajten under perioden 15 okt - 15 nov. Danskarusellen genomförs från januari till mars, följt av distriktsfestivaler i april. Den stora gemensamma riksfestivalen äger rum i maj/juni. Att delta i Danskarusellen är gratis.

Till anmälan >>

Alla är välkomna

Danskarusellen jobbar för en jämställd dansscen. Vi tar emot alla oavsett dansstil, erfarenhet, antal i gruppen och eventuellt annat studieförbund än Studiefrämjandet. Vi rekommenderar att du är minst 13 år för att vara med.

Det är helt okej att uppträda med koreografier som andra har gjort (såvida detta är godkänt av koreografen).

Vissa distrikt har ett maxtak för antal deltagande dansgrupper. Där prioriteras åldersmässig, genremässig och geografisk spridning.

Ett distrikt består i allmänhet av ett eller två län, till exempel Stockholm eller Örebro/Värmland.

Så här går det till

Danskarusellen inleds oftast med en stor spelning i varje distrikt där alla deltagare uppträder. Spelningen kallas Katapulten. Efter Katapulten arrangeras ett antal uppträdanden inom distriktet, vilka kallas turnéstopp.

Några av dansgrupperna går sedan vidare till en distriktsfestival. Där utses vilken eller vilka som ska representera distriktet i den gemensamma riksfestivalen.

Turnéstoppen sker både på stora och små scener. Ibland är det litet, intimt och du kommer verkligen nära din publik. Ibland gäller istället större scener med mer ljud- och ljusteknik, och därmed andra utmaningar att nå ut till publiken. Man lär sig mer genom variation, tror vi!

Få feedback

Både danscoacher och andra dansare ger dig feedback på dina framträdanden. Detta sker löpande under hela turnéperioden och är också ett sätt att hålla kontakten vid sidan av dansscenen.

En chans att utvecklas

Livekarusellen gör dig och din dansgrupp bättre! Här utvecklas du både som dansare och scenpersonlighet. Via feedback, nätverkande och möten med andra dansare samlar du på dig massor av bra erfarenheter.

Marknadsför dig och få kontakter

Genom Danskarusellen har du stor möjlighet att synas för publik och i media. Du kan också marknadsföra dig via din egen profil här på livekarusellen.se samt på vår Facebook och Instagram.

Du träffar också arrangörer, andra artister, publik och andra viktiga kontakter som kan ge din danskarriär en skjuts. Kontakterna du får genom Danskarusellen ger ofta ännu fler framträdanden efter de tre turnéstoppen.

Fler möjligheter

Resan är målet i Danskarusellen, och vi kryddar gärna den lite extra med möjligheter vi tror kan hjälpa dig än mer för din utveckling.

De som blir uttagna i distriktsfestivalen får ett gig till på den stora riksfestivalen. Du står då på en professionell scen, och dansar med andra från övriga distrikt.

Alla som går vidare till riksfestivalen får en chartrad turnébuss för att transportera sig själva och sina fans dit.

I distriktsfestivalerna kan det också finnas coachning, promotionhjälp, fler danstillfällen eller foto- och marknadsföringsstöd att få. Se ditt lokala distrikt för vad som gäller.

Årets dansare och Årets scenpersonlighet brukar delas ut. Se ditt lokala distrikt för vad som gäller.

Riksfestival

Varje år samlar vi deltagare från landets alla distrikt för en gemensam turnéavslutning, där vi uppträder igen och ger utmärkelser till grymma egenskaper ni utvecklat under säsongen, både som grupp och individuellt.

Inloggning

När ni har anmält er till Danskarusellen får ni en inloggning där ni kan uppdatera er profilsida. Visa vad ni har på Youtube, Soundcloud, er egen hemsida, Facebook, Instagram m.m. Skriv några rader om vilka ni är och ladda upp bilder. Det är också här ni loggar in för att ta del av den feedback ni får från coacher och övriga efter alla turnéstopp.

Här finns Danskarusellen

Målet är att Danskarusellen ska genomföras i hela landet. Alla är välkomna att delta. Vi har delat in Danskarusellen i distrikt och som oftast består av ett eller två län.

Utifrån olika lokala omstädnigheter och förutsättningar så genomförs inte alltid Danskarusellen i alla län. Om distriktet du bor i inte arrangerar någon karusell i år så är ni varmt välkomna att ansöka i något annat distrikt.

Så hoppas vi att vi är tillbaka lokalt kommande år!

Danskarusellens arrangörer

Vi som arrangerar Danskarusellen är Studiefrämjandet i samarbete med fritidsgårdar, föreningar och lokala arrangörer.

Läs mer om Studiefrämjandet på http://www.studieframjandet.se/

Kontaktuppgifter till oss som jobbar med Danskarusellen >>

Se även

Turnéinfo >>

Historia >>

Tidigare deltagare i Danskarusellen >>

Välkommen till Danskarusellen!

Dela sidan