Tidigare Deltagare

Här hittar du några tidigare deltagare i Danskarusellen.

 No Legacy Dance Crew (Uppsala) (2018)

Hip Hopgruppen No Legacy Dance Crew var superglada över vinsten. På frågan om vad de tror det var som gick hem hos publik och jury svarar de:

- Vi har ett väldigt genomtänkt nummer och det var det juryn sa, så det var väl det. Själva konceptet är att vi dansar med mobiler och liksom syftar på mobilberoende, vårt nummer har ett budskap som vi förmedlar.

Rodin Siniremera i dansgruppen Tropical Mix från Mellringe/Örebro blev årets dansare. 

Lovisa Larsson i dansgruppen Crew Diversity från Landskrona fick "Årets scenpersonlighet dans". 
----------------------------------------

Navys (Örebro) (2017)

Navys från Örebro kammade hem Danskarusellen 2017.
Juryns motivering löd: - För att ni levererar med kraft, uttryck, explosivitet och sensibilitet. Ni bjöd på en show fylld med attityd och hjärta. You brought the african vibe!

Se och hör vår vinnarintervju med Navyz här

Specialpriset för Årets scenpersonlighet gick till Nya Smith från Talawa Crew (Tyresö). Juryns motivering löd: - För ett rått, och starkt uttryck som gjort ett kraftfull intryck,redan innan hon skadat sig!

Priset för Årets koreografi motiverades med orden: - För en komplex komposition som bjuder in publiken på en resa där det finns utrymme att göra sin egen tolkning. Priset gick till Stagedancers från Halmstad.
---------------------------------------------------

Blackout Empire (Stockholm)  (2016)

Stort grattis till Dancehallgruppen Blackout Empire från Stockholm för Danskarusellen 2016! Blackout Empire fångade oss från första stund  och de bjöd in hela publiken på fest, sa feedbackpanelen om sitt val. Riksfestivalen ägde rum på Nöjesfabriken i Karlstad.

Contract Dance Company (Karlstad)(2015)

Alla fyra i feedbackpanelen gillade gymnasietjejerna från Karlstad som dansade med såväl känsla som teknik på Nöjesfabriken i Karlstad under Danskarusellens Riksfestival. Mycket uttrycksfullt, rörande och sceniskt uttänkt uppträdande. Det var koreografiskt utvecklat, tekniskt utmanande och visuellt vackert.Development Dance Crew (Malmö) (2014)

Grattis till Skåne/Blekinge och Development Dance Crew från Malmö som tog hem  2014! Riksfestivalen ägde rum på Nöjesfabriken i Karlstad.

Sambos Illimani Suecia ( Malmö)  (2013)

2013 års Riksfestival ägde rum på Arbis i Linköping. Deltog gjorde bl.a. Sambos Illimani Suecia från Malmö och JOY från Söderköping, Östergötland.

Phree (Norrköping) och Oriental move (Malmö) (2012)

Danskarusellens första omgång hölls i Skåne och Östergötland 2012.

Dela sidan