Om oss

Danskarusellen är en jättestor turné för grupper som vill utvecklas som dansare och scenpersonligheter. Du får chansen att dansa inför publik både på hemmaplan och utanför din egen stad. Alla deltagande dansare är garanterade minst tre framträdanden/turnéstopp, du kan också ta dig till distriktsfestival och den stora gemensamma turnéavslutningen och där uppträda igen.
.
Fotocollage från Danskarusellen 2015: Norrkökings, Tamally Bellydance Group, Ida Adriansson, Focus Team. Fotograf: Helene Ermerud

Anmälan och deltagande

Du anmäler dig här på webbplatsen 15 oktober - 30 november. Danskarusellen genomförs januari - mars, följt av distriktsfestivaler i april. Den stora gemensamma turnéavslutningen äger rum i maj.

Det kostar ingenting att anmäla sig eller att vara med i Danskarusellen.

Inga förkunskaper krävs.

Till anmälan >>

Alla är välkomna

Danskarusellen jobbar för en jämställd dansscen. Vi tar emot alla oavsett dansstil, erfarenhet, antal i gruppen och eventuellt annat studieförbund än Studiefrämjandet.

Vi rekommenderar att du är minst 13 år för att vara med.

Det är helt okej att uppträda med koreografier som andra har gjort (såvida detta är godkänt av koreografen).

Danskarusellen har som huvudsyfte att ge dansgrupper fler scentillfällen för att utvecklas, möta publik och knyta kontakter med andra i kulturlivet.

Vissa distrikt har ett maxtak för antal deltagande dansgrupper. Där prioriteras åldersmässig, genremässig och geografisk spridning.

Ett distrikt består i allmänhet av ett eller två län, till exempel Stockholm eller Örebro/Värmland.

Så här går det till

Danskarusellen inleds med ett stort uppträdande i varje distrikt där alla deltagare är med. Det kallas Katapulten och är startskottet för säsongen.

Efter Katapulten arrangeras ett antal uppträdanden inom distriktet, de kallas Turnéstopp. Några av dansgrupperna går sedan vidare till en Distriktsfestival. Där utses vilka som ska representera distriktet i den gemensamma turnéavslutningen.

Turnéstoppen sker både på stora och små scener. Ibland litet och intimt, du kommer nära din publik. En annan gång stor scen med mycket teknik och större utmaning att trollbinda dina fans. En lär sig mer när det är olika tror vi.

Få feedback

Både poolskötare och andra dansare ger dig feedback på hur du kan förbättra ditt framträdande. Detta sker löpande under hela turnéperioden och brukar vara ett väldigt fint sätt att umgås vid sidan av dansscenen.

En chans att utvecklas

Danskarusellen gör dig och din dansgrupp bättre vågar vi påstå.

Vi vill stötta dig att utvecklas som dansare och scenpersonlighet. Via feedback, nätverkande och möten med andra dansare vill vi som arrangerar ge dig så många möjligheter vi kan att samla erfarenhet längs hela turnén.

Marknadsför dig och få kontakter

Genom Danskarusellen har du stor möjlighet att synas för publik och i media. Du kan också marknadsföra dig via din egen artistprofil här på Danskarusellen.se och på vår Facebook och Instagram.

Genom Danskarusellen träffar du arrangörer, andra dansare, publik och andra viktiga kontakter som kan ge ditt dansintresse en skjuts. Kontakterna du får genom Danskarusellen ger ofta ännu fler möjligheter efter turnéns slut.

Mer möjligheter

Resan är målet i Danskarusellen, och vi kryddar gärna den lite extra med möjligheter vi tror kan hjälpa än mer för dig och din utveckling.

Distrikt

De som blir uttagna i Distriktsfestivalen får ett uppträdande till på den stora turnéavslutningen. Du står på professionell scen, och dansar med andra från alla distrikt.

Alla får en chartrad turnébuss för att transportera sig själva och sina fans dit.

I Distriktsfestivalerna kan det också finnas coachning, promotionhjälp, fler danstillfällen eller foto-marknadsföringsstöd att få, se ditt lokala distrikt för vad som gäller.

Individuella utmärkelser

Årets dansare och årets scenpersonlighet exempelvis brukar delas ut, se ditt lokala distrikt vad som gäller.

Turnéavslutning

Varje år samlar vi deltagare från alla landets distrikt för en gemensam avslutning, där vi uppträder igen tillsammans och ger utmärkelser till grymma egenskaper och lärdomar en utvecklat under säsongen, både som grupp och individuellt.

Inloggning

När ni har anmält er till Danskarusellen får ni en inloggning där ni kan uppdatera er profilsida – visa vad ni har på Youtube, egen hemsida, Facebook, Instagram. Skriv några rader om vilka ni är, ladda upp bilder. Det är också här ni loggar in för att ta del av feedback ni får från poolskötare och övriga efter alla turnéstopp.

Finns Danskarusellen där jag bor?

Danskarusellen finns i hela Sverige utom länen Gävleborg, Norrbotten och Västmanland. Men alla är välkomna att delta. Om du bor i Gävleborg skickas din anmälan automatiskt till Uppsala, bor du i Norrbotten går din anmälan till Västerbotten, bor du i Västmanland går din anmälan till Örebro-Värmland. Vill du hellre delta någon annanstans meddelar du det till Danskarusellen.

Vi har delat in Danskarusellen i något som vi kallar distrikt och som består av ett eller två län. Utom distriktet Småland som består av länen Jönköping, Kalmar och Kronoberg. Här är våra distrikt:

 

  • Dalarna
  • Skåne/Blekinge
  • Småland
  • Stockholm
  • Sörmland
  • Uppsala
  • Västerbotten
  • Västernorrland/Jämtland
  • Örebro/Värmland
  • Östergötland

Danskarusellens arrangörer

Vi som arrangerar Danskarusellen är Studiefrämjandet i samarbete med fritidsgårdar, föreningar och lokala arrangörer.

Läs mer om Studiefrämjandet på http://www.studieframjandet.se/

Kontaktuppgifter till oss som jobbar med Danskarusellen >>

Se även

Turnéinfo >>

Historia >>

Tidigare deltagare i Danskarusellen >>

Välkommen till Danskarusellen!

Dela sidan